torsdag 17 juni 2010

Hallon Maräng


En lite lyxigare maräng med hallonsmak ;)

1 ägg
1 tsk citronsaft
1 dl socker
70 g färska eller tinade hallon

Vispa äggvitan, citronsaft och 1/4 av sockret i en rostfri bunke till en maräng. Rör sönder hallonen med resten av sockret och vänd ner i marängen i omgångar. Vispa sedan marängen till ett hårt skum. Spritsa ut maränger på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 100 grader i ca 1 timma.

3 kommentarer:

  1. Men om det inte blir ett hårt skum då? :( jag lyckades då inte få det hårt, fast jag vispat jätte länge.... :(

    Älskar din blogg förövrigt! lätt att förstå och massa bra recept! :)

    SvaraRadera
  2. Man måste börja med att vispa äggvitan till ett hårt skum! :) och sen försiktigt sätta i sockret lite i taget medan man vispar :) annars försvinner fluffet! Hoppas det går bättre nästa gång ;) Det är alltid lite klurigt med maräng!

    SvaraRadera