tisdag 25 oktober 2011
After Eight cupcakes
Detta var det andra receptet på cupcakes jag provade på igår! :) Receptet kommer som sagt från Leilas bok "Hello Cupcake". De här cupcakesen var riktigt goda, och ännu godare när de fått stå i kylen en natt. För dem som gillar mintchoklad är detta ett toppenrecept på cupcakes!
12 cupcakes
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl gräddfil
2 msk kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100g mörk choklad
24 bitar (250g) after eight
Mint cream frosting
1,5 dl vispgrädde
05, dl mjölk
0,5 dl flytande honung
250g mörk choklad
pepparmintsarom efter smak
Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör ner gräddfil och kaffe, rör sedan ner i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Smält chokladen i mikron och vänd ner den i smeten. Sätt stora pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten till 12 cupcakes. Bryt after eighten i två delar och tryck ner 4halvor i varje cupcake. Grädda ca 15-18min. Låt svalna.
Koka upp grädde, mjölk och honung i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna medan du finhackar chokladen. Sätt sedan chokladen i kastrullen och låt den smälta. Tillsätt sedan pepparmintsarom efter smak. Låt sedan frostingen svalna till den går att spritsa.
Etiketter:
Cupcakes,
Recept: Cupcakes,
Recept: Frostingar och glasyrer
måndag 24 oktober 2011
Lemon cupcakes
När jag fyllde år så fick jag Leilas receptbok "Hello cupcake" av min bror :) Så jag bestämde mig för att testa två recept ifrån den idag! :) Det ena receptet jag valde var dessa citron cupcakes. De är väldigt syrliga, men för dom som gillar surt är det här ett lyckat recept! De flesta i min familj klarade inte av den sura citronsmaken, men jag och min syster tyckte de gick att äta iallafall :)
12cupcakes
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Saft av 2 citroner
Citronkräm
1,5 citroner
0,75 dl strösocker
25g smör
1 msk majsstärkelse
1 ägg
1 äggulor
0,75 dl vispad grädde
Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, sikta och vänd ner det i smeten. Blanda i citronsaften. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i 12 formar. Grädda dem i ca 15min. Låt svalna.
Koka upp citronsaften från 1 citron med strösocker och smör. Blanda ut majsstärkelsen med saften från den resterande citronhalvan och rör ner detta i den varma vätskan. Vispa samman ägg och gulor. Rör ner äggen i vätskan, ställ tillbaka kastrullen på spisen och sjud under vispning tills krämen tjocknat. Häll över krämen i en skål och låt svalna helt. Vispa grädden fluffig och vänd ihop den med den kalla krämen. Spritsa/bred på citronkrämen.
Etiketter:
Cupcakes,
Recept: Cupcakes,
Recept: Frostingar och glasyrer
måndag 17 oktober 2011
Cherry blossom Cake ;)
I fredags fyllde jag 19år, så då bjöd jag släkt och vänner på kaffe och lite annat gott ;)
Tårtbotten
Hallonsylt
Krämgrädde
Hallonbär
Spacklad med smörkräm
Täckt med marsipan
Kvistar och dekorkant i kristyr
Blommor i sugarpaste
Hallonsylt
Krämgrädde
Hallonbär
Spacklad med smörkräm
Täckt med marsipan
Kvistar och dekorkant i kristyr
Blommor i sugarpaste
Förutom tårta gjorde jag även sega chokladkakor, Alassio-kyssar, och smördegsstjärnor med hallonsylt. Den snygga tårtspaden var en av mina fina presenter :))
Etiketter:
Födelsedagstårtor,
Prinsesstårtor,
Våningstårtor
Rågfrallor
Jag hade ett paket jäst hemma, så jag passade på att experimentera med ett recept på ljusa frallor :)) Jag bytte ut lite vetemjöl mot råg, tillsatte sirap, linfrön, och smör :) Riktigt gott blev det!
Ca 23 frallor
50g jäst
5dl vatten
12g salt
1 msk brödsirap
20g linfrö
100g fullkorns rågmjöl
700g vetemjöl special
Doppning
60g fullkorns rågmjöl
30g linfrö
15g solrosfrön
Smula jästen, värm vattnet till 37grader, blanda ut med jästen. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt degen vila 15min. Dela sedan upp i 60g bitar, rundriv dem till runda frallor. Pensla med vatten doppa i mjölblandningen. Sätt på plåt, läs jäsa under duk i 1h. Sätt in frallorna i ugnen på 240 grader, sänk sedan till 220grader och grädda i ca 9min.
Nalle Puh gräddtårta
I fredags gjorde jag denna gräddtårta med en NallePuh på! Det är alltid kul att göra gräddtårtor, just för att man får spritsa :D Tycker däremot det är godare med prinsess, eller hallontårtor :)
Till den övre spritsningskanten har jag använt denna blombladstyll, till den undre spritsningen har jag använt denna bladtyll.
Tårtbotten
Hallonsylt
Laktosfri grädde
Spacklad och spritsad med laktosfri grädde
Dekorationer i sugarpaste
text i kristyr
Hallonsylt
Laktosfri grädde
Spacklad och spritsad med laktosfri grädde
Dekorationer i sugarpaste
text i kristyr
Innebandy tårta
Denna tårta gjorde jag till min mammas Kusin som fyllde 14 år förra helgen :) Eftersom han är intresserad av sport, fotboll, innebandy, så det fick bli en innebandy tårta till honom ;)
Tårtbotten
Hallonsylt
krämgrädde
spacklad med grädde
täckt med marsipan
dekorationer i sugarpaste
text i kristyr
Hallonsylt
krämgrädde
spacklad med grädde
täckt med marsipan
dekorationer i sugarpaste
text i kristyr
Oreo Cheesecakes
Jag och min kusin Louise bakade såna här goda cheesecakes en kväll. De är gjorda i muffinsformar, så de blir som portionsbitar, rätt smidigt :) Egentligen skulle man krossa kakor i fyllningen, men vi hade köpt för lite kakor, så vi hackade ner Riesen godis istället och det blev också lyckat :)
21 oreos, 15 hela i botten, 6 hackade
400g mjukost
1,2 dl socker
½ tsk vaniljextrakt
2 ägg
1,2 dl gräddfil
nypa salt
Sätt 15 oreos i muffinsformar i muffinsplåt. Vispa mjukosten, tillsätt socker. Tillsätt vanilj. Rör äggen lite lätt och tillsätt dem under omrörning. Tillsätt gräddfil och salt under omrörning. Rör i kakbitarna för hand. Grädda 22 min i 135grader. Låt stelna i frys 1-2h eller kyl 4h.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)