lördag 13 juni 2009
Student Cupcakes
Jag gjorde några cupcakes också till Frank och Turanas studentfest! fick idén från Heavenlycupcake's blogg. Det är chocolate cupcakes, som jag spritsat med vaniljfrosting. Frostingen passade jättebra till, de blev grymt goda. Mössorna är gjorda i sugarpaste och marsipan.
Beas Studenttårtor
Gjorde 2 studenttårtor idag till Beatrice! Önskemålet var att de skulle se ut ungefär som Turana och Franks tårtor. Och fyllningen fick jag välja själv, gärna något chokladigt ville dom ha! Och eftersom hon gått Mode&Design så gjorde jag ett litet klädesplagg på en av tårtorna.
Vänstra tårtan
Tårtbotten
Hallonsylt
Hallon, vispgrädde
Marsángrädde
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med sugarpaste
svarta detaljer i marsipan
blommor i marsipan
blad i sugarpaste
Hallonsylt
Hallon, vispgrädde
Marsángrädde
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med sugarpaste
svarta detaljer i marsipan
blommor i marsipan
blad i sugarpaste
Högra tårtan
Chokladtårtbotten
Ekströms chokladmousse
Banan, vispgrädde
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med sugarpaste
svarta detaljer i marsipan
fjärilar, tröja i marsipan
Ekströms chokladmousse
Banan, vispgrädde
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med sugarpaste
svarta detaljer i marsipan
fjärilar, tröja i marsipan
Turanas studenttårta
Turana, som också har tagit studenten, ville ha en tårta med samma fyllning som i Linns testtårtor. Och den blev hon väldigt nöjd med :)
Tårtbotten
Chokladmousse gjord på mörkchoklad
Skogsbärsmousse köpt på kakburken
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med sugarpaste
svarta detaljer i marsipan
fjärilar i marsipan
Chokladmousse gjord på mörkchoklad
Skogsbärsmousse köpt på kakburken
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med sugarpaste
svarta detaljer i marsipan
fjärilar i marsipan
Franks studenttårta
Till min bror som tagit studenten gjorde jag den här tårtan! Formad som en studenthatt, tyckte den var riktigt rolig att göra. God var den också, mums med jordgubbar!
Tårtbotten
Jordgubbar, vispgrädde
Marsángrädde
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med sugarpaste
svarta detaljer i marsipan
blommor i marsipan
Jordgubbar, vispgrädde
Marsángrädde
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med sugarpaste
svarta detaljer i marsipan
blommor i marsipan
Vaniljfrosting
Receptet på den här frostingen hittade jag på heavenlycupcake's blogg. Riktigt god, passar jättebra till chokladcupcakes! räcker till ungefär 20st cupcakes.
50g smör
200g färskost
500g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa smöret mjukt, tillsätt färskosten och blanda till en jämn smet. Tillsätt vaniljsockret och häll i florsockret, lite i taget och vispa ordentligt mellan varje gång. Ställ en stund i kylen så att den får stelna lite. Spritsa på cupcakesen.
50g smör
200g färskost
500g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa smöret mjukt, tillsätt färskosten och blanda till en jämn smet. Tillsätt vaniljsockret och häll i florsockret, lite i taget och vispa ordentligt mellan varje gång. Ställ en stund i kylen så att den får stelna lite. Spritsa på cupcakesen.
söndag 7 juni 2009
Prinsesstårta
Imorgon fyller min pappa år, så självklart gjorde jag en tårta åt honom! Han fick tillbaks körkortet igår, därför jag gjorde en väg på tårtan - han är on the road igen. Spritsa text ska jag öva mer på ^^
Tårtbotten
Hallonsylt
marzángrädde
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med marsipan
väg i sugarpaste
spritsad text och kant i kristyr
Hallonsylt
marzángrädde
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med marsipan
väg i sugarpaste
spritsad text och kant i kristyr
lördag 6 juni 2009
Sverige bakelser
Jenny visade så bra på skolan hur man gör sverigebakelser, så jag kände för att göra dom idag på nationaldagen! ;) Flaggorna är gjorda i sugarpaste.
Sverigebakelser
Med det här receptet blir det 10st bakelser.
2 ägg
1dl socker
½dl vetemjöl
½dl potatismjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bakpulver
Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna. Grädda i 200grader ca 5min.
Fyllning 1
Kolasås
Fyllning 2
1,5dl Vaniljkräm
Fyllning 3
Kolagrädde - 1dl vispad grädde, 2 msk kolasås
Ta ut 20st sockerkaksbottnar, ca 5cm i diameter. (med t ex en pepparkaksform)
Lägg 10 av dem i aluminiumformar. fyll med kolasås, vaniljkräm och kolagrädde.
Lägg ett sockerkakslock på varje bakelse.
Garnera med vispad grädde och hackad vit choklad.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)