Till min mammas födelsedag har jag gjort denna katt tårta! :) Hon har uppfödning av perserkatter, så jag tyckte att det var dags att ge henne en katt tårta ;) Ni kan se hennes vackra katter på http://talitha.se/.
Denna katt består av chokladbottnar, bananskivor, och chokladmousse som jag även spritsat runt hela katten.
Chokladbotten
Bananskivor
Ekströms chokladmousse
Ögon och morrhår i marsipan
chokladströssel
söndag 7 april 2013
Black and White cupcakes
Dessa cupcakes gjorde jag också till mamma ;) Det var lite synd att jag glömde ta med mig pappersformar, eftersom mamma bara hade små låga formar hemma.. så dom blev inte supersnygga, men goda kan jag lova!
Receptet är ur Norstedts receptbok "Muffins & Cupcakes". Men istället för att ha sockerglasyr på ljusa halvan så gjorde jag vitchoklad ganache, mycket gott!
250g smör
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1,75 dl mjölk
0,75 dl kakao
Ljus ganache
200g vitchoklad
1 dl grädde
Mörk choklad ganache
200g mörk choklad
1 dl grädde
Sätt ugnen på 175g. Placera 16 pappersformar i muffinsplåt. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Sikta och vänd ner mjöl blandad med bakpulver omväxlande med mjölk. Dela smeten i två delar och rör ner siktat kakao i den ena. Sätt smeten i varsin spritspåse. Spritsa först halva formen med chokladsmet, eftersom den smeten är fastare. Spritsa sedan andra halvan av formen med ljus smet. Grädda 18-20 min. Låt dom svalna.
Bryt den ljusa chokladen i bitar i en skål, koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om till det blivit en jämn ganache. Gör på samma sätt med den mörka ganachen.
Stryk vit ganache på den ljusa halvan av cupcaken. Ställ in i kylen och låt den stelna. Håll sedan en bit bakplåtspapper i mitten av cupcaken medan du stryker på den mörka ganachen.
Aprikosmuffins
För att fira min mammas födelsedag har jag bakat lite ihelgen till henne ;) Jag provade göra dessa aprikosmuffins. Eftersom vi annars nästan bara bakar chokladfika så kände jag för att göra nånting annat för en gångs skull :) Och dom vart rätt så goda. Receptet kommer ifrån Nordstedts receptbok "muffins & cupcakes". men jag ändrade litegran i receptet och tog bort 1dl kokos, eftersom jag inte gillar kokos.
Sen så fanns det ingen aprikossylt på affären, så jag köpte aprikosmarmelad med fruktbitar i istället och mixade med stavmixer.
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl aprikossylt
1,25 dl cremefraiche
825g aprikoshalvor
1dl Aprikossylt
Sätt ugnen på 175grader. Placera 20 muffinsformar i muffinsplåt. Smält samman smör och socker i en kastrull. Lyft kastrullen från värmen. Vispa äggen, vispa sedan i creme fraichen och sylt. Vänd ner smörblandningen. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten. Fördela smeten i formarna och lägg en aprikoshalva i varje form. Grädda 18-20 min, prova med en sticka om de är genomgräddade. Låt dem svalna.
Smält sylten i en liten kastrull och pensla muffinsen med sylten.
Sen så fanns det ingen aprikossylt på affären, så jag köpte aprikosmarmelad med fruktbitar i istället och mixade med stavmixer.
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl aprikossylt
1,25 dl cremefraiche
825g aprikoshalvor
1dl Aprikossylt
Sätt ugnen på 175grader. Placera 20 muffinsformar i muffinsplåt. Smält samman smör och socker i en kastrull. Lyft kastrullen från värmen. Vispa äggen, vispa sedan i creme fraichen och sylt. Vänd ner smörblandningen. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten. Fördela smeten i formarna och lägg en aprikoshalva i varje form. Grädda 18-20 min, prova med en sticka om de är genomgräddade. Låt dem svalna.
Smält sylten i en liten kastrull och pensla muffinsen med sylten.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)