I helgen fick jag äran att baka bröllopstårta! Åh, det är så kul :)) Stort Grattis till Jessika och William som gifte sig! Tårtbottnarnas mått var 30cm, 22cm och 14cm, och räckte precis till de 50 gästerna.
De ville ha en lite lyxigare variant av prinsesstårta, alltså med hallonbär i också! :)
Tårtbotten
Hallonsylt
Krämgrädde
Spacklad med smörkräm
täckt med marsipan
rosor och blommor i sugarpaste
Spritsad dekorkant i kristyr
Hallonsylt
Krämgrädde
Spacklad med smörkräm
täckt med marsipan
rosor och blommor i sugarpaste
Spritsad dekorkant i kristyr
Med hjälp av det här verktyget gjorde jag diamant mönstret på sidorna av tårtan. Jag tryckte sedan försiktigt en grop där jag satte sockerpärlorna med lite smörkräm som klister.
Till de allergiska på festen gjorde jag också en tårta, med en gluten-ägg och laktosfri tårtbotten, hallonsylt, hallonbär, laktosfri grädde, spacklad med laktosfri smörkräm och täckt med marsipan, utkavlad på florsocker :)