Recepten på den här botten hittade jag på Jennys blogg. En riktigt bra botten för de som inte tål gluten, ägg eller laktos.
Till en form på 14 cm i diameter
25g smält laktosfritt smör
1,25 dl glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 msk vaniljsocker
1,4 dl laktosfri mjölk
Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret i en kastrull och ställ den åt sidan. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i mjölken i smöret och blanda med mjölblandningen. Vispa med elvisp till en jämn smet. Häll sedan smeten i en smörad form. Grädda i den nedre delen av ugnen ca 25min. Testa med sticka så den inte är kladdig.
Perfekt recept till min glutenallergiska kompis! Tack! :D
SvaraRaderaVälkommen att besöka min nya må-bra-blogg:
https://litenvacker.wordpress.com/