tisdag 7 juli 2009

Morotskaka


Jättegod långpannekaka som är enkel att göra!

5ägg
5dl socker
200g smält margarin
6dl riven morot (ca 5 morötter)
5dl vetemjöl
3tsk bakpulver
3tsk bikarbonat
3tsk vaniljsocker
kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret och morötterna. Blanda de torra ingredienserna för sig, och blanda sedan ner dem i smeten. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna. Sikta kanel över kakan och sätt in i ugnen. Grädda i 20min.

Glasyr
200g philadelfia ost
4dl florsocker
2tsk vaniljsocker
100g smält smör

Vispa ihop till en slät glasyr och bred sedan över kakan när den svalnat.
Strö ev. coccos på glasyren.

1 kommentar:

  1. Den här var verkligen underbart god, kul blogg du har man blir verkligen inspirerad att baka. Den här kaka lär inte vara den sista jag provar.

    Maria Buska

    SvaraRadera