söndag 15 mars 2009

Sachertårta

12 bitar

3 msk kaffe
150g mörk choklad
150g smör
2dl socker
4 ägg
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver

fyllning
3/4 dl Aprikosmarmelad


Glasyr
100g mörk blockchoklad
1msk smör

Häll kaffet och chokladen i bitar i en liten kastrull och smält försiktigt.
vispa smör och socker vitt och poröst, det går lättare om man värmer smöret några sekunder i mikron först.
Tillsätt chokladen och kaffet och rör om. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Häll smeten i en smord form.
Grädda i 175grader i ca 35min eller tills kakan känns färdig, den ska inte vara kladdig.

Låt den svalna innan den stjälps upp. Dela den kalla kakan i två bottnar och lägg ihop med aprikosmarmeladen mellan. Smält chokladen till glasyren och blanda med smöret. Bred över och runt om kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar