tisdag 15 juni 2010
Chocolate cookies
Idag har jag bakat de här chokladkakorna, receptet hittade jag hos heavenly cupcake. De var riktigt goda, luftiga och mjuka! Men jag letar efter ett bra recept på sega chokladkakor, så jag ska prova vidare :) Är det nån som har ett bra recept är de bara skicka! :)
100g vit choklad
100g mörk choklad
45g rumstempererat smör
1,25 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker mjukt. Knäck i ägget och vispa till en slät smet. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda till en smidig deg. Hacka den mörka och vita chokladen grovt och blanda ner i degen. Dela degen i 12 bitar och rulla dem till bollar. Platta sedan ut dem lite och lägg på bakplåtspapperklädd plät. Grädda i ca 14,5 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag har några recept på min blogg och fler kommer, eftersom jag precis som du letar efter de ultimata kakorna!
SvaraRaderaHej:) Jag läser din blogg nästan varge dag och ser villka fina tårtor, kakor mm du gör!:D
SvaraRaderaJag har likadana bokstavs utstickare som du bokstäverna blir jättefina å så OM man lyckas få ut dem från formen utan att man mosar dem:(
Jag tycker att det är jättesvårt och undrar om du har nått "knep" för att få ut dem?:)
Jag känner en tjej som brukar göra helt galet goda chocolate cookies. Tror hon brukar använda sig av det här receptet från Martha Stewart ;)
SvaraRaderaIngredients
Makes 2 dozen
225 grams semisweet chocolate, roughly chopped
4 tablespoons unsalted butter
2/3 cup all-purpose flour, spooned and leveled
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
2 large eggs
3/4 cup packed light-brown sugar
1 teaspoon vanilla extract
275 grams semisweet chocolate chunks
Directions
Preheat oven to 350 degrees. Heat chopped chocolate and butter in a microwave-safe bowl in 20-second increments, stirring in between, until almost melted; do not overheat. In another bowl, whisk together flour, baking powder, and salt.
In a mixing bowl, beat eggs, brown sugar, and vanilla on high speed until light and fluffy. Reduce speed to low; beat in melted chocolate. Mix in flour mixture until just combined. Stir in chocolate chunks.
Drop heaping tablespoons of dough 2 to 3 inches apart onto baking sheets. Bake, rotating sheets halfway through, until cookies are shiny and crackly yet soft in centers, 12 to 15 minutes. Cool on sheets 10 minutes; with a thin metal spatula, transfer to racks to cool completely.
Tack för alla tips! :D
SvaraRaderaAnonym - För att få ut bokstäverna brukar jag ha lite tunt florsocker på sugarpasten, och kavla den väldigt tunn. Och om den sitter kvar i utstickaren efter jag tryckt så brukar jag ta en tandpetare och föröka peta ut den utan att "skada" bokstaven allt för mycket : ) Hoppas det var till någon hjälp, lycka till!