I månadens Coop tidning fanns detta recept av Roy Fares.
Kände att jag var tvungen testa, och det blev gott :) men väldigt mäktig chokladsmak! Så det räckte med en liten bit ;)
Pajbotten
100g smör
200g digestivekex (15st)
30g socker (2msk)
Sätt ugnen på 180grader. Mixa kexen i matberedare, blanda med sockret. Smält smöret och tillsätt i blandningen. Tryck ut i en pajform ca 21-22cm i diameter. Grädda i 10 min, låt svalna.
Chokladtryffel
300g mörk choklad
350g vispgrädde (3,5dl)
20 minimarshmallows (1dl)
Bryt chokladen i bitar, lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör ut till en slät smet. Låt svalna något. Häll hälften av tryffeln i pajskalet. Strö över marshmallowsen och låt stå i frys tills tryffeln har stelnat. Häll sedan resterande tryffel. Låt den stå i kyl/frys tills tryffeln stelnat.
Italiensk maräng
130g äggvita (4st)
75g vatten (0,75dl)
210g socker (2,5dl)
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Koka vatten och socker till 121 grader. Häll direkt i en tunn stråle sockerlagen i bunken med äggvitorna, samtidigt som du vispar. Vispa sedan tills marängen svalnat, ca 10min. Fördela marängen jämnt över pajen, eller spritsa. Bränn av med en gasbrännare.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar