onsdag 19 november 2014

Crème Brûlée

I helgen testade jag göra Crème Brûlée för första gången, och det blev riktigt gott! ;) Man ska grädda dem på väldigt låg temperatur så dem blir krämiga och goda, ugnen får inte uppnå 100grader, utan ska ligga på 95grader. Vi åt upp dom bara som dom är, men det hade passat väldigt bra med något syrligt till, tex hallon! :)

Receptet hittade jag på nätet, det är från Leila!

6 formar/portioner

5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 äggulor
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 95 grader. Vispa samman alla ingredienser. Fyll smeten i portionsugnsformar och ställ dem på en plåt. Grädda i ugnen ca 2h. Kyl dem kylskåpskalla (ca 3-4h). Strö över ett tunt lager socker, och bränn av med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen på grillvärme 250grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar