onsdag 2 februari 2011

Praliner


Som jag nämnt tidigare så har vi en kurs i skolan just nu som heter choklad och konfektyr! Såå roligt och så gott är det ;)) Vi får lära oss att temperera choklad, göra olika tryfflar och praliner osv :) Kommer nog lägga upp något recept framöver!

De här varianterna gjorde jag. Trästockarna är bara ren mjölkchoklad som jag tempererat och hällt i formar. De längst till vänster är mörk choklad med lite apelsinsmak i. Hjärtana och de runda har jag fyllt med kola. De var väldigt roligt att göra, men man kan se att de inte är riktigt perfekta på luftbubblorna, och att de inte är helt blanka :)


Här är lite olika varianter som jag och mina klasskompisar gjort!
Pralinen längst till vänster är rullad i rabarberpulver, den vita har också lite sånt pulver på sig, nästa pralin har en kaffeböna på sig, den randiga har smält hallonchoklad på sig (typ kakaofett/vitchoklad smaksatt med hallon), nästa har havssalt på sig och innehåller samma kolafyllning som hjärtana ovan, nästa pralin har rullats/hackats på lite medans den stelna så den fick en "taggig" look :) Och den sista är doppad i hallonchoklad och har rabarberpulver på sig.

Lina och Anna doppar sina praliner! :))

Samling i konditorirummet ;) Våran superduktiga Lärare Eivor Viklund står i mitten :)

7 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt! Du får gärna lära mig! :0)

  SvaraRadera
 2. Vilken söta! jag vill lära mig också hehe

  SvaraRadera
 3. Mums, de ser verkligen jättefina och goda ut!!

  SvaraRadera
 4. Åh, så roligt med massa praliner! Det ser så läckert ut =)

  SvaraRadera