fredag 2 juli 2010

Cake Dummies


Jag frågade min chef Maria om jag skulle få kunna göra två tårtor till skyltfönstret i cafét, och det tyckte hon var en bra idé så jag satte igång i veckan och gjorde den sista finishen idag! ;) En riktigt rolig process var det! Jag skar ut runda frigolit tårtor ifrån en stor fyrkantig frigolit del. Sedan täckte jag dem med dubbla lager sugarpaste så att ojämnheterna ifrån då jag skar ut dem inte skulle synas så mycket.

Jag gjorde en våningstårta med rosa tårtor, spritsad dekorkant i kristyr och blommor i sugarpaste. Jag fäste varje tårta med varann med lite kristyr emellan bara.

Sen gjorde jag även en enskild vit tårta, med spritsade draperingar och spritsade blommor i kristyr på. Hur jag gjort blommorna kan ni se här där Edna visar. De är så väldigt fina när Edna gör dem, jag hoppas att man nån gång blir lika duktig :)) Mina draperingarna blev inte alls särskilt snygga.. det är jag verkligen ingen höjdare på, dom bara blir ojämna och knasiga :) Men det är bara att fortsätta träna! Är det nån som har nått bra tips eller knep är det bara hojta till ;)

På våningstårtan gjorde jag blommor med hjälp av de här utstickarna. Jag la dem sedan i aluminiumformar så de torkade med lite kupad form och limmade sedan fast på tårtan med kristyr.

3 kommentarer:

  1. Åh, gillar verkligen dina blommor!! De är jättefina, både de rosa och vita!

    SvaraRadera
  2. Vilka fina tårtor! Den rosa är min favorit, så enkel men ändå så vacker!

    SvaraRadera
  3. Vad fina! Du är duktig på att spritsa.

    SvaraRadera