tisdag 18 januari 2011

Schweizerbröd med ost


De här receptet på schweizerbröd brukar vi göra i skolan, ihelgen gjorde jag dom hemma och dom blev väldigt goda ;)

5 limpor

1000g vatten
90 g jäst
50g margarin
30g salt
1300g Extra bagerivetemjöl (Starkt)
600g rågsikt
350g maltsirap
40g riven parmesanost

Smula jästen, varm vattnet tills det blir ljummet, 34 grader, och rör ut med jästen. Blanda alla ingredienser med degkrok i ca 5min på 50% hastighet.

Dela degen i 5 delar. Slå ut till limpor, pensla med vatten och vänd i rågmjöl. Låt jäsa ca 40min på plåt. Snitta 2 snitt diagonalt på limpan. Grädda i 230 grader ca 25-30 min.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Var hittar man Extra bagerivetemjö?
    Din blogg är superbra.

    SvaraRadera
  2. Hej! Extra bagerivetemjöl är mjöl med högre proteinkvalité i sig, på vanliga mat affärer kan man köpa t ex Kungsörnens "Vetemjöl special", som alltså är extra starkt vetemjöl :)

    SvaraRadera