lördag 8 januari 2011

50-årstårta


Den här tårtan gjorde jag till min farbror som fyllt år och hade bjudning för sina vänner :) Tårtfatet har jag faktiskt köpt på dollarstore för 40kr, ett riktigt fynd :))

Tårtbotten
Hallonsylt
Hallonbär
Krämgrädde
Lock av Marsipan
Täckt med vispgrädde
Text i kristyr
Rosor i marsipan

5 kommentarer:

 1. Så fina och eleganta är dina tårtor. Bara att sätta tänder i!

  SvaraRadera
 2. Oj vad du är duktig! Så himla fina tårtor, jättebra inspiration!

  Jag har aldrig gjort tjusiga tårtor men är väldigt pysslig av mig och tänker ge mig på att göra tårtor till min sons dop om några månader - så jag tänkte fråga dig lite =)

  Först - hur länge innan kan man göra tårtorna? Jag tänkte använda färdigköpt sugarpaste, ser ut att vara enklare att arbeta med än marsipan.

  SvaraRadera
 3. Tack allihopa! :)

  Vad roligt att du ska göra tårtorna själv Maria! Det är så kul med tårtbakning ;)

  Du kan göra göra tårtorna dagen innan om du vill, om du har sylt eller något annat i så hinner tårtan bli saftig och god :)

  Men själva sugarpasten kan du sätta på samma dag, ifall du ska täcka tårtan med grädde så är det risk att sugarpasten smälter och blir ful under natten tyvärr :( Men spacklar du tårtan med smörkräm så går det jättebra att täcka tårtan och göra klart allt dagen innan :)

  SvaraRadera
 4. Du är verkligen duktig på att spritsa dina cup cakes och tårtor. Jag blir väldigt imponerad av allt du har gjort. Du kommer att gå långt som konditor tror jag.

  SvaraRadera