söndag 22 augusti 2010

Bröllopstårtor


Igår jobbade jag på Centrum och fick göra bröllopstårtor, riktigt kul :) Önskemålen till den här tårtan var att de skulle vara ganska höga, ha två spritsade chokladhjärtan som låg omlott och en ros på varje tårta, förutom den med brudparet på :) Fyllningen var vanlig prinsess!

Jag ritade hjärtan på ett bakplåtspapper som jag sedan vände och spritsade sedan chokladen enligt dom markeringarna.
Ett litet tips när man ska spritsa chokladdekorationer är att man tempererar chokladen innan, om den är för varm när man spritsar ut den kan det ta evigheter innan den stelnar :) Mörk choklad ska vara 32 grader, och ska då stelna inom en minut. Något jag fick lära mig när jag praktiserade i stockholm :))



Jag gjorde även den här tårtan igår till ett annat par, det var en bröllopstårta till 20personer. Fyllningen är vanlig prinsess, fast med hallonbär i också, min favorit fyllning ;) gottgott! Den spritsade kanten är i smörkräm och prickarna i kristyr. Rosor och blad i marsipan!

9 kommentarer:

  1. Vilka jättefina tårtor! Ser goda ut .-)

    SvaraRadera
  2. Vilka vackra tårtor! Chokladhjärtana är jättefina, gillar dem starkt! :)

    SvaraRadera
  3. Så fina alla tårtorna är! Gillar färgen på rosorna! Tack för tipset om temperaturen på chokladen, det skall jag lägga på minnet ;-)

    SvaraRadera
  4. Vilka fina tårtor!! Fint det var med choklad hjärtan.

    SvaraRadera
  5. Snyggt! Ibland gillar jag verkligen uttrycket "less is more"..

    SvaraRadera
  6. Vilka vackra tårtor. Tack för tipset om att temperera chokladen, det ska jag skriva upp.

    SvaraRadera
  7. Jättefina! Det är verkligen superkul att baka bröllopstårtor... :)

    SvaraRadera