tisdag 17 augusti 2010

Wedding Cupcakes


I Lördags gjorde jag bröllopscupcakes för första gången! :) Och det har verkligen varit roligt att planera, förbereda och göra! Det var en beställning på 90 stycken cupcakes och en två våningstårta för 15 personer. Frostingen på cupcakesen var i tre olika färger ; ljusrosa, vit och ljusgrön, med färgglatt strössel och en ros på.

Det är chokladkaffecupcakes fast utan kaffe. Jag blandade kakaon med 2dl varmt vatten istället för kaffe.

Fyllningen var nutella, som jag starkt kan rekommendera :)) Jag gröpte ur cupcakesen med hjälp av en äppel-urkärnare som
Åsa så bra visar i hennes filmklipp. De är verkligen ett bra verktyg som jag tycker man borde ha vid cupcake tillverkning! :) Jag gjorde även några nötfria cupcakes med chokladtryffel i, gjord på mjölkchoklad.

Frostingen är
vitchoklad frosting. Som jag också tycker är den godaste frostingen jag smakat :) Jag gjorde några med laktosfri frosting, och använde då Valios laktosfria creme cheese.

Jag tycker verkligen att det är bra att förbereda allt som går i förväg, så att själva slutproduceringen går så smidigt som möjligt. Jag gjorde själva cupcakes bottnarna några dagar innan och frös ner.

Eftersom det skulle vara vita sidenband runt varje cupcake så tänkte jag knyta dem och sedan frysa ner, så att det också skulle vara gjort. Jag hade beräknat innan att jag skulle behöva 50m band (med en stor marginal), därför kan ni nog tänka er att jag blev förvånad när bandet tog slut efter att jag knytit runt 12st cupcakes.. jag hade nämligen råkat köpa 5meter! haha.. ja, det var ju då tur att jag börjat knyta iförväg och hade tid att köpa mera band :)

Det behövdes 36cm band per cupcake, vilket blev 38m ungefär för allihop :) Det kostade 6kr/meter så det blev 228kr för banden. Det var lite pillrigt ibörjan att knyta dessa små rosetter, men allteftersom blev de snyggare och gick snabbare att göra. Jag är absolut ingen expert på det, men det är så roligt att prova på nya saker! Jag satte lite lim fram och bak på cupcake formen så att inte bandet skulle glida ner.


Själva tårtan ville de ha vit med lila sidenband runt, de skulle sedan sätta på levande blommor från brudbuketten på tårtan :) Jag satte bara dit några marsipanrosor så att de skulle se lite trevligare ut när de fick tårtan, för att täcka där jag hade "stackat" tårtan med en blompinne igenom de två tårtorna.


Brudparet blev jättenöjda och sa att de var riktigt gott! Jag blev också nöjd, men jag ångrar lite att jag inte gjorde de vita rosorna i sugarpaste. Eftersom det blir en mycket finare vit färg :)

Tårtfatet lånade de av Åsa, så om jag får tag i någon bild när de ställt fram cupcakesen så ska jag lägga upp det :))

Tårtan bestod av:
Tårtbotten

Hallonsylt

Hallon

Vit chokladmousse

Spacklad med
mjuk smörkräm
Täckt med marsipan


14 kommentarer:

 1. Så söta och vackra cupcake!!

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker tårta och vilka vackra cupcakes! Den lila färgen du har använt på rosor och sidenband är verligen kanonsnygg. Snyggt med svarta formar till cupcakesen också :)

  SvaraRadera
 3. Så vackert!! Låter riktigt gott också! Vilken tur att du gjorde förberedelserna innan, med tanke på att banden tog slut ;-)

  SvaraRadera
 4. Va fint allt blev!!Brudparet blev nog jättenöjda!! :)

  SvaraRadera
 5. Jättevacker tårta och cupcakes och gott låter det. :-) Kan tänka mig att det var pilligt med rosetterna, otroligt att du orkade göra 90 st! Roligt också att du beskriver förberedelserna så noga. :-)

  SvaraRadera
 6. Så snygga de blev! Bra jobbat Tina :)

  SvaraRadera
 7. Oj, vilket pill att knyta så många rosetter!!
  Men det blev ju verkligen skitsnyggt!

  Både cupcakesen och tårtan är otroligt vackra!

  SvaraRadera
 8. Vilket jobb. 90 st! De blev jättefina och tårtan också. Vilket pilljobb att knyta band rund cupcakesen, men snyggt blev det.

  SvaraRadera
 9. Otroligt fin tårta (och cupcakes) riktigt imponerande att du tog på dig att utöver tårtan att göra 90 cupcakes som skulle matcha den :)

  Jag har en liten fråga; När du monterar tårtan gör du det direkt på ställningen eller lyfter du över tårtan till ställningen/fatet? (har haft lite problem med att mina tårtbottnar bokstavligt talat har fallit sönder när jag ska flytta på dem :S

  SvaraRadera
 10. Jättefina! Har precis själv bakat en bröllosptårta för ca 70 personer och det var riktigt kul att förbereda och planera för att inte tala om att se resultatet sen!

  SvaraRadera
 11. Hej, kul att du kommenterat min bröllopstårta! Jag fäste rosorna m ätbart lim och tandpetare, funkade fint! :)

  SvaraRadera
 12. Wow! Jättefina!
  Fråga: När du skriver att cupcakesen hade fyllning av nutella menar du sådan färdig brun-vit på burk eller något du gör själv?
  /Mariam (mariamhernsater@hotmail.com)

  SvaraRadera
 13. Hej o stort TACK igen för dom otroligt goda och vackra cupcakesen!!! Vi är jättenöjda och glada att du ville göra dom till oss, kan helt klart rekommendera dig! Vi återkommer nog också vid senare tillfälle =) Har inte fått några bilder än men skickar när de kommer. Allt gott till dig och lycka till med allt bakande. Kram Emelie o Andreas

  SvaraRadera
 14. Jag har ju redan kommenterat här, men kom på att jag måste fråga om du har färgat in den lila marsipanen själv eller om du köpt färdigfärgad? Om du färgat själv, vilken färg har du använt? Tycker det är svårt att hitta snygga lila färger, men den där är ju kanonsnygg!

  SvaraRadera