måndag 14 juni 2010

ChokladKaffe Cupcakes


Nu är det äntligen sommarlov, vilket innebär mer tid för bakning! :) Jag har flera recept som jag vill prova och nu i veckan verkar det bli dåligt väder dessutom, så jag ska försöka hinna med lite bakning! Idag gjorde jag de här cupcakesen, de är Chokladkaffe cupcakes, som jag hittat på DN:s hemsida från reportaget om Åsas cupcakes. Cupcakesen är fyllda med hallonkompott, och frostingen är vit chokladfrosting. Jag spritsade frostingen som en liten spiral, det blev precis lagomt med frosting :))

Chokladkaffe cupcakes, ca 17st
1,25dl kakao
2,5dl hett kaffe
115g rumsvarmt smör
2,5dl socker
2 ägg
3dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,25 tsk bakpulver
1 nypa salt
100g hackad mörk choklad

Sätt ugnen på 175grader. Vispa ihop kakao och kaffe i en skål och ställ i kylen för att svalna. Vispa smör och socker krämigt i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Vänd ner kaffe-choklad blandningen i omgångar. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt, vänd försiktigt ner i smeten i omgångar. Hacka den mörka chokladen grovt och rör ner i smeten. Fyll formar 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 18min.

5 kommentarer:

  1. Så skönt med sommarlov =) Det låter fint att få mer tid åt bakning ;-) Ser fram emot fler smarriga bakverk!!

    SvaraRadera
  2. Fiffigt att spritsa frostingen som en spiral så där, ibland kan det ju faktiskt bli lite mycket av det goda ;) Jag gillar din blogg, så jag tänkte länka hit från min blogg, jag hoppas det är ok! :)

    SvaraRadera
  3. Tackar! Ja visst får du det :)

    SvaraRadera
  4. När ska du baka något åt mig då? ;)

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera