fredag 11 juni 2010

Studenttårta


Jag har jobbat på café centrum idag och gjort en massa tårtor, ska även jobba imorn och göra studenttårtor. Den enda jag gjort hemma är den här till min kusin Elias som tar studenten! :D En prinsesstårta med hallon i. Jag köpte ofärgad marsipan på ica och färgade med vit färg från kakburken. En jättebra färg faktiskt!

Tårtbotten
hallonsylt
hallon
marsángrädde
spacklad med grädde
täckt med marsipan
dekorationer i marsipan

9 kommentarer:

 1. Vad bra det blev att färga marsipanen vit! Det måste jag prova! Vilken fin blå färg du fått till! Jättefin tårta :)

  SvaraRadera
 2. vad är marsángrädde för någonting?
  perfekt student tårta!!

  SvaraRadera
 3. Tack! Marsángrädde är marsán som jag blandat med vispgrädde. :) Jag har ungefär 1/3 marsan och 2/3 grädde.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag undrar bara hur man får blommor och pärlor och dyl. att sitta fast på tårtan? Vad använder man som "lim"?

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta! Jag brukar använda mig av kristyr. Om de bara ska sitta uppe på tårtan så blandar jag kristyren med vatten och florsocker. Men om de ska sitta t ex på sidan av tårtan så vill man kanske ha ett stabilare lim och då brukar jag göra kristyren på äggvita och florsocker. Du kan se här hur jag brukar blanda:

  http://tiiinky.blogspot.com/2009/03/kristyr.html

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Hur mycket färg går det åt att färga marsipanen så vit? jag gjorde ett försök för ett tag sen men fick den inte så vit. Vågade inte ta för mkt färg ifall det skulle ta smak.

  /Lisa - Sockerrus

  SvaraRadera
 7. Hej! Vilka fina tårtor du gör! Ska göra en studenttårta till min syster och jag undrar hur du lägger den vita marsipanen så perfekt? Har du grädde på toppen och marispan över?
  Alla tips välkomnas :)

  Milla

  SvaraRadera
 8. Hej, tack så mycket :) Va roligt att du ska baka. Det jag tycker är viktigast när man ska få till marsipanen fint, är att man kavlar ett stort lock marsipan som är större än tårtan själv, annars om marsipanlocket blir för litet är det inte lika lätt att få det slätt utan veck :) hoppas du fattar :) jag spacklar ett tunt lager grädde innan jag sätter marsipanen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej tack för snabbt svar :)

   Milla

   Radera