onsdag 7 april 2010

Havreflarn


Havreflarn är jättelätt att göra och dom är riktigt smarriga ;) De går även sätta ihop två och två och fylla med smörkräm, doppas i choklad eller vad man vill :)

150g marg
3 dl havregryn
2 dl strösocker
0,5 dl sirap
0,5 dl grädde
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver

Vispa ihop till en smet. Klicka ut små klickar på bakplåtspapperklädd plåt, 3x4. Det blir ca 3 plåtar. De flyter ut ganska mycket så det är viktigt att inte sätta för nära varandra. Grädda i 175grader i ca 8 min. de är klara när dom blivit aningen bruna. Låt svalna på plåt.

1 kommentar:

  1. Tips är att du skriver ut att man ska smälta margarinet. Lite svårt att blanda ihop till en smet annars... :D

    SvaraRadera