lördag 24 april 2010

Gräddtårtor


Idag har jag gjort 2 gräddtårtor, den ena till Benny som fyllt 50år, och den andra till en kompis som fyllt 18år.

Jag blandade som sist lika delar gelésocker och vatten. Men när jag gjorde gelén den här gången lät jag den svalna något i kastrullen innan jag hällde ut den på bakplåtspapper, resultatet blev mycket bättre.

Jag har använt den här kanttyllen. Tyllen har en taggig och en slät sida, så på Blåbärstårtan har jag använt den taggiga, vilket jag inte tycker är så jättefint eftersom taggarna är så små, på jobbet och skolan har vi en tyll med större taggar som kommer ifrån bakers, det blir mycket finare med den. Måste nog skaffa mig en sån ;) På hallontårtan använde jag den släta sidan och spritsade uppåt istället för i sidled, och det blev fint tycker jag.

Tårtbotten
Hallonsylt
marsángrädde
täckt med spritsad vispgrädde
Hallon/blåbär
Gelé gjord på gelésocker

6 kommentarer:

 1. Mmm, gräddtårta som är så gott! Tycker också att det blev ett fint resultat efter att du spritsat uppåt med den släta sidan =)

  SvaraRadera
 2. alltid gott med gräddtårta
  de var min favorit :=)& de se jätte gott ut

  SvaraRadera
 3. Hello Tina, thank you for the kind comment on my blog. Even though I can't read yours the photos are wonderful and make me hungry! I hope you get a chance to visit Zurich soon!

  SvaraRadera
 4. men gud vad du är duktig :) Googla på tårtor och hitta hit . Min gabb fyller 20 och vill gärna ha en frän tårta . Men dina ´klarar jag aldrig ;(

  SvaraRadera
 5. mena grabb oj :))))

  SvaraRadera
 6. Tack va snäll du är :) Men jag tror säkert att du skulle klara dig fint, med lite övning går det jättebra! ;)

  SvaraRadera