lördag 6 mars 2010

After Eight Tårta


After eight är så gott! Så idag gjorde jag en after eight tårta till cafét på kyrkan. Fick det här receptet på After Eight tårta av min moster, grymt god och chokladig är den :) Jag dekorerade även med en blomma gjord i sugarpaste ;)

Botten
200g Mörk Choklad
200g Margarin
3 ägg
2,5dl strösocker
3dl vetemjöl

Glasyr
25g margarin
1dl grädde
20 plattor After Eight (160g)

Sätt ugnen på 175grader. Smält chokladen och smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt mjölet siktat, tillsätt sen chokladblandningen. Smörj formen och häll i smeten. Grädda ca 20 min. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.

Låt kakan svalna. Smält margarinet och tillsätt grädden, ha på låg värme och lägg i after eight plattorna så de smälter till en fin smet. Låt svalna och bred på kakan. Garnera med after eight.

10 kommentarer:

  1. Så "ren" och fin tårta! De vita dekorationerna passar alldeles utmärkt på den mörka tårtan =)

    SvaraRadera
  2. Håller med Hanna... *dregglar lite*

    SvaraRadera
  3. Ojoj så den ser god ut...! Och du har lyckats få glasyren så jämn och fin! Gillar dekorationerna också. :-)

    SvaraRadera
  4. Den ser verkligen JÄTTE smarrig ut:) Så duktig!

    SvaraRadera
  5. Super fin tårta, ser mumsig ut!

    SvaraRadera
  6. Tänkte fråga om man kan frysa ner denna tårta?

    SvaraRadera
  7. Jag har faktiskt aldrig provat frysa ner den. Men det ska ju inte vara några problem att frysa ner själva botten och göra glasyren sen när man tar fram den iaf. Kan tänka mig att glasyren kan bli lite fuktig, eller vad man ska säga, om den varit fryst.

    Om du provar, får du gärna säga hur det gick :)

    SvaraRadera
  8. Ska det inte vara bakpulver i kakan? Tycker den blev väldigt låg. :)

    SvaraRadera
  9. nä.. med bakpulver blir det mer som en sockerkaka. Den ska vara mer kompakt :)

    SvaraRadera
  10. Åh vad god den var! Den här blev riktigt bra, men den blev lite rinnig när jag gjorde den... Lite för mycket smör som bara rann över. Och jag var nog för snabb med att bre på glasyren... Men annars... Fruktansvärt god:D

    SvaraRadera