lördag 5 december 2009

Mazariner


Jag köpte mazarinkapslar i veckan, så det blev att göra mazariner ihelgen ;)
Mazariner gör man med mördeg, mazarinfyllning och kristyr.

Kavla först ut Mördeg och täck mazarinkapselns botten.
Fyll sen med Mazarinfyllning.

Grädda i 175grader ca 16 min. Stryk sen över ett lager
kristyr:

0,25dl vatten
3dl florsocker

3 kommentarer:

  1. Så fina mazariner du gjort! Goda är det säkert också, det brukar ju mazariner vara :) Har du gjort såna i skolan också? Undrar av nyfikenhet om ni hade kristyr på där, eller om ni använde fondant (vet inte om det är riktigt rätt namn...men sån som konditorier oftast använder, fast hemma tror jag den är lite "svår" att använda, skulle gärna vilja lära mig göra sån iaf ;))

    SvaraRadera
  2. Tackar! Jo, jättegott speciellt när dom är nyagräddade och varma :) nä, vi använder faktiskt vanlig kristyr på skolan också. Jag vet inte riktigt om jag vet vad fondant är..vars mer använder man det? ;P

    SvaraRadera
  3. Åtminstone till t.ex. berlinermunkar har jag för mig, och hos oss finns några "typiskt" finländska bakelser som Alexandersrutor och bebéer där det används. Tror det också kallas poured fondant ibland.

    SvaraRadera