söndag 6 december 2009

Chocolate & Mint luxury

När jag fikade på Prinsesskonditoriet i Örebro hade dom sånna här gobitar! Så nu ihelgen vart jag sugen på att göra dom. Det är Mazarinbotten som jag doppat i smält choklad. Uppe på den har jag spritsat chokladtryffel och i mitten är det en klick kristyr med mintsmak.

Täckt med:
200g smält mörkchoklad
25g smält kokosfett

Kristyr:
0,25dl vatten
3dl florsocker
1,5 tsk pepparmintsarom

Botten har jag gjort i en sån här rund mazarinkapsel.

7 kommentarer:

  1. Dom ser jättegoda ut, men hur små/stora är dom? Svårt då jag inte vet hur stor en mazarinkapsel är...

    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Ja, dom är riktigt goda :D Dom är 5,5cm i diameter! :)

    SvaraRadera
  3. Detta var himmelskt gott :) Tack Tinky C:

    SvaraRadera
  4. det där såg farligt gott ut! :) älskar choklad och mint ihop... mmm..

    SvaraRadera
  5. mm ser gott ut! finns sådana med ett lager mazarinbotten sen ett lager av nån chokladkräm sen doppat i choklad och citronkräm istället för mint, så gott! Men du är ju inte så förtjust i citron läste jag.

    Vilken är det absolut bästa receptet på chokladcupcakes enligt dig och vilken frosting till det?

    SvaraRadera
  6. Jaha, de har jag aldrig testat faktiskt ;) hehe precis, mint är nog mer i min smak ;)

    Min favorit med chokladsmak är det som jag lagt upp på bloggen :) Och favoritfrostingen är vaniljfrosting!

    http://tiiinky.blogspot.com/2009/05/chocolate-cupcakes.html

    SvaraRadera