söndag 15 mars 2009

Smörkräm

Hittade det här receptet på nätet.. det kommer ifrån boken A Piece of cake. Mängden räcker till att spackla två normalstora tårtor.


115g mjukt smör
250g florsocker
2tsk vatten

Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispningen. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Du kan tillsätta mindre eller mer vatten beroende på vilken konsistens du vill ha.

Förslag på smaksättning:

Vaniljsmörkräm : 1tsk vaniljessens
Päronsmörkräm : 1tsk päronessens
Mintsmörkräm : 1tsk pepparmintsarom
Citronsmörkräm : 2tsk finrivet citron-apelsin- eller limeskal
Kaffesmörkräm :4tsk pulverkaffe upplöst i vattnet
Chokladsmörkräm : 30g kakaopulver eller 50g mörk choklad, smält och avsvalnad.
Likörsmörkräm : 3tsk valfri likör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar