söndag 22 mars 2009

Hallon Moussetårta


Efter att ha sett och läst mycket om sugarpaste, har jag äntligen fått pröva det själv, och jag blev jättenöjd :) Dessutom har jag läst mycket på internet om olika moussefyllningar man kan ha i tårtor, så jag blev så sugen på att prova :) Läste att Choklad och hallonmousse skulle vara en bra blandning, och eftersom sugarpasten är så söt, så är det bra med en lite syrlig fyllning, så jag testade det, och det blev väldigt lyckat. Passade även på att träna spritsa lite :)

Chokladtårtbotten
Ekströms Chokladmousse
Ekströms hallonmousse
spacklad med smörkräm
täckt med sugarpaste
spritsad text och kant i kristyr
rosor av sugarpaste och marsipan

2 kommentarer:

  1. Jag älskar din blogg, världens bästa källa till inspiration! Nu har jag fått hem min anslagsring och har tidigare läst att du också använder en sån - HUR gör du för att inte smeten ska rinna ut? Använder du bakplåtspapper i eller har du något annat knep?

    SvaraRadera
  2. Hej Maria! vad roligt att höra :) Jag brukar alltid vispa ägg och sockret först så det blir riktigt fluffigt, sen sikta och vända ner mjöl och bakpulver försiktigt så den fortfarande är fluffig :) Och då brukar det inte rinna ut. Jag ställer alltid anslagsringen på ett bakplåtspapper :)

    SvaraRadera