söndag 7 april 2013

Black and White cupcakes


Dessa cupcakes gjorde jag också till mamma ;) Det var lite synd att jag glömde ta med mig pappersformar, eftersom mamma bara hade små låga formar hemma.. så dom blev inte supersnygga, men goda kan jag lova!

Receptet är ur Norstedts receptbok "Muffins & Cupcakes". Men istället för att ha sockerglasyr på ljusa halvan så gjorde jag vitchoklad ganache, mycket gott!

250g smör
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1,75 dl mjölk
0,75 dl kakao

Ljus ganache
200g vitchoklad
1 dl grädde

Mörk choklad ganache
200g mörk choklad
1 dl grädde

Sätt ugnen på 175g. Placera 16 pappersformar i muffinsplåt. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt.  Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Sikta och vänd ner mjöl blandad med bakpulver omväxlande med mjölk. Dela smeten i två delar och rör ner siktat kakao i den ena. Sätt smeten i varsin spritspåse. Spritsa först halva formen med chokladsmet, eftersom den smeten är fastare. Spritsa sedan andra halvan av formen med ljus smet. Grädda 18-20 min. Låt dom svalna.

Bryt den ljusa chokladen i bitar i en skål, koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om till det blivit en jämn ganache. Gör på samma sätt med den mörka ganachen.

Stryk vit ganache på den ljusa halvan av cupcaken. Ställ in i kylen och låt den stelna. Håll sedan en bit bakplåtspapper i mitten av cupcaken medan du stryker på den mörka ganachen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar