måndag 6 juni 2011

Doptårtor


I lördags på jobbet gjorde jag två doptårtor till Felicias dop! :) Hon fick vita tårtor med rosa dekorationer på. På sidorna använde jag även diamond pattern verktyget och satte sedan dit vita pärlor.

Tårtbotten
Hallonsylt
Krämgrädde
spacklade med smörkräm
täckta med marsipan
dekorationer i sugarpaste
text och dekorkant i smörkräm

12 kommentarer:

 1. Söta :) Rosetten var jättefin

  SvaraRadera
 2. Så söta!
  Har du nåt tips på hur man får till mönstret på kanten så snyggt? Har ett sånt verktyg men lyckas aldrig få till det utan att mer eller mindre mosa resten av tårtan...

  SvaraRadera
 3. Tack! :)

  När jag ska göra diamond pattern så spacklar jag alltid tårtan med smörkräm innan jag sätter på marsipan, så den ska bli stabilare. Jag har testat spackla med vispgrädde en gång, och då blev den också "mosad" :) Hoppas det var till någon hjälp :))

  SvaraRadera
 4. Så fina :)
  Jag ÄLSKAR din blogg!!!!!
  Man blir så inspirerad:)
  /Mia

  SvaraRadera
 5. Hej! fin blogg, så inspirerande!
  jo jag undrar om du tror det går att spackla en tårta (ska täcka med marsipan) med lemon curd, sån färdig på burk. GIllar inte smörkrämen så mkt..
  jätteglad för svar!

  SvaraRadera
 6. Hej :) Jag är inte så säker, Men Lemon curd innehåller väl socker? Det gör iaf att marsipanen smälter så jag tror tyvärr inte att det är en så bra idé. Men det går ju alltid testa :)

  SvaraRadera
 7. jaha så det är det som gör att marsipanen smälter, det visste inte jag... Ok men en följdfråga, smörkräm innehåller ju också socker, men det är väl bra att spackla med? Och grädde är ju inte sött (förutom laktosen då förstås) och det gör väl att marsipanen svettas och så...Förlåt mina dumma frågor men jag är ny på tårtbakeri... Superteck för ditt svar!!!

  SvaraRadera
 8. Jag vet faktiskt inte varför det inte smälter av smörkräm som innehåller socker, Bra fråga, antar att det är för att det är så hög fetthalt i smör jämfört med grädde.

  SvaraRadera
 9. Tack för svaret Tina! Jag spacklar alltid mina tårtor med grädde så jag ska testa med smörkräm istället så kanske jag slipper mosa tårtorna! :)

  SvaraRadera
 10. Superfina tårtor! Älskar din blogg och dina tårtor! Det är superbra att du skriver hur du gjort och vad du använt för material och så! Love it! Undrar bara hur du gjort rosetten på tårtan? Lägg gärna upp en länk.

  SvaraRadera
 11. Hej Irene! :) Tack så mycket, kul att höra!
  Jag brukar göra rosetter på två olika sätt. Antingen med denna utstickare:
  http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=1469

  Eller som Edna visar på detta youtubeklipp. Rosetterna på dessa doptårtor har jag gjort så.
  http://www.youtube.com/watch?v=LOTdwsbgDV8

  SvaraRadera