måndag 9 maj 2011

Modelleringchoklad


När man gör t ex chokladtårtor kan det vara kul att ha chokladrosor till, då funkar det jättebra att göra modelleringchoklad! Dessa gjorde jag genom att platta ut bladen för hand, det går inte få särskilt tunna blad med modelleringchoklad, men jag tycker det blir fint ändå, och mycket godare än en marsipanros ;)

Modelleringschoklad

150g ljus sirap
300g mörk choklad

Smält chokladen, blanda ner sirapen när den svalnat. Häll i en plastpåse.
Använd kakao när du kavlar. Använd florsocker när du kavlar om du gjort på vit choklad.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vilken underbar blogg du har :)
    Jag har bara en fråga... Vet du om man kan använda modelleringschoklad till att täcka en tårta med? Tacksam för svar :)

    SvaraRadera
  2. Hej Emma!
    det har jag faktiskt aldrig provat tyvärr, så ingen aning!
    Men den går ju inte kavla supertunn iallafall, så det kanske skulle gå om man gjorde väldigt mycket modelleringschoklad.
    Säg gärna hur det gick, om du vågar testa :))

    SvaraRadera