onsdag 24 november 2010

Praktik på Storhedens Bageri


Just nu har jag praktik på Storhedens bageri&konditori i Luleå. Precis som i 2:an så har vi 10 veckors praktik, och iår valde jag att vara på Storheden tillsammans med 2 andra klasskompisar. Vi har redan haft ganska många veckor, så nu är det bara 3 kvar innan jul! Tiden går fort när man har roligt :))

På Storhedens konditori gör de väldigt mycket tårtor, stubbar i olika smaker och färger. Allt de gör säljs till Mataffärer som Ica, Konsum osv. De har inget eget café där gäster kan fika, utan allt säljs till återförsäljare.

Idag har vi bland annat gjort dessa bakverk.


Prinsess stubbar, de är vanligtvis gröna, men nu i jultider är de röda och med en liten tomte på!

Chokladprinsess stubbar, med chokladbottnar, krämgrädde, chokladmousse och marsipan.

Budapest stubbar, Nötmarängbottnar med grädde och persikor. (Det brukar vanligtvis vara mandarinklyftor i budapest, men på storhedens gör de med persikor för ovanlighetens skull :) )

Mandelbakelser, Budapestbottnar med moccasmörkräm i och runtom, rullade i mandelflarn. Längst upp är det spritsad moccasmörkräm, en bigarrå och grönfärgad coccos.

7 kommentarer:

 1. säger som föregående talare!: MUMS! :)

  SvaraRadera
 2. Det är alltid så roligt att se bilder från dina praktikplatser! Det är ju lite andra mängder och typer av bakverk än vad vi gör hemma. ;-)

  SvaraRadera
 3. Oj vad mycket gosaker. :-)
  Det ser väldigt smarrigt ut. Kul att se bilder från din praktikplats.

  SvaraRadera
 4. Gud vad roligt! Hade önskat att jag valt din utbildning när jag gick på gymnasiumet. Förstår att du njuter varje dag av att gå till din praktikplats, skulle jag ha gjort!

  SvaraRadera
 5. Hjälp vad mycket smarrigt!! Rinner inte snålvattnet på en hela tiden när man praktiserar på ett sånt ställe eller är ni redan så vana att ni inte vill äta tårta ens en gång heller? =)

  SvaraRadera
 6. Hehe! jo, visst är det gott med fika, och det blir extra frestande när man står och jobbar med det en hel dag :D Men för det mesta lyckas man hålla sig undan att smaka!

  SvaraRadera