söndag 17 oktober 2010

Moussebakelser


I veckan fyllde jag 18år, så till fredagsfika gjorde jag de här bakelserna till mig o min familj, jag tog även med på ungdomskvällen på kyrkan och bjöd :) Jag lärde mig göra de här bakelserna när jag var i Stockholm på praktik. Det består av en sockerkaksbotten, vaniljpannacotta, hallonmousse och är täckta med Ganache.

Man gör dem genom att spritsa hallonmousse i en kup-formad silikonform, sedan trycka dit den stelnade & frusna pannacotta-interiören. Sist trycker man dit bottnen och sätter sedan i frys några timmar. Sedan "ploppar" man ut dem ur formen och häller på ganache som ni ser på bilden här nere :)

Sist av allt dekoreras bakelsen med en fjäder av ljus choklad, hur man gör dem kan ni se på det här klippet.

9 kommentarer:

  1. Grattis på födelsedagen i efterskott! Bakelserna ser jättegoda och fina ut! Roligt att du berättar hur man gör dem också. :-)

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott! Men hjälp vad goda de ser ut och låter! Blev riktigt sugen på att prova dem :)

    SvaraRadera
  3. Grattis i efterskott! Hoppas du hade en fin 18-årsdag =) Bakelserna ser verkligen lyxiga och goda ut!

    SvaraRadera
  4. Grattis! Bakelse är fantastisk!

    SvaraRadera
  5. Oj vad den ser god ut! Du får gärna lägga ut receptet också! :D

    SvaraRadera
  6. Det ser ju underbart gott ut! Kul med något annorlunda, super att du visar hur du gör ;-)

    SvaraRadera
  7. Grattis på födelsedagen!
    Vilken läcker liten bakelse. Stelnar ganchen eller är den lite mjuk hela tiden?

    SvaraRadera
  8. Grattis i efterskott!

    bakelserna ser ju hur goda ut som helst!! Tack för att du delar med dej av hur man gör dem! :)

    SvaraRadera
  9. Grattis på födelsedagen i efterskott!
    dina bakelserna ser fantastisk ut;)

    SvaraRadera