tisdag 24 november 2009

Havredrömmar


Idag hade vi en träff med nygenerations-skolgruppen. Alla skulle ta med någon gobit, så jag gjorde lite Havrekakor att ta med! Receptet har jag tagit från skolan, vi brukar ofta göra havredrömmar, det är så enkelt och gott :)

Ca 30st Kakor

200g rumsvarmt smör
5dl Havregryn
2,25dl socker
1,75dl vetemjöl
1 tsk hjortronsalt

Garnering:
Mörk choklad

Sätt ugnen på 175grader. Kör alla ingredienser med vinge om du har köksassistens, annars går det bra med elvisp. Efter du blandat ihop allt så knådar du till en deg. Gör små kulor som väger ca 15-20g, beroende på hur stora kakor du vill ha, platta till dem lite och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i 18min. Låt svalna och doppa sedan i smält choklad.

De smälter ut till kakor när de är i ugnen. Så tänk på att inte sätta dom för nära varann.

8 kommentarer:

 1. hej! håller just nu på att prova det här receptet , dom såg så jävla goda ut ,jag hoppas mina blir lika bra som dina :)

  //Klara

  SvaraRadera
 2. Hej! va kul att du testar dessa gobitar ;) lycka till!

  SvaraRadera
 3. alltså, du måste ha skrivit fel "recept" för de bblev havreflarn och inte drömmar? ;D

  SvaraRadera
 4. nejdå :) det här är ett recept på havredrömmar, och de blir inte alls lika tunna som havreflarn. Du kanske tänker på kakorna Drömmar med vanilj i, det här är Havre-drömmar. :)

  SvaraRadera
 5. neeeeej, det jag menar är att jag gjorde exakt som du skrivit i ditt recept men dom flöt bara ut och blev jättejättejättejätte tunna.

  SvaraRadera
 6. Jaha, va konstigt :( När jag har gjort dom så har dom bara flytit ut litegran och blivit tjocka kakor. Tråkigt att det inte lyckades!

  SvaraRadera
 7. ska det vara osaltat smör?:)

  SvaraRadera
 8. Jag använder vanligt saltat smör :) men det funkar säkert bra med osaltat också!

  SvaraRadera