lördag 26 september 2009

Alassio-Kyssar


De här gobitarna brukar vi göra på skolan ibland! De är riktigt sega och smarriga :) Så till musikcafét på kyrkan idag så gjorde jag en sats sånna här med chokladtryffel mellan, hoppas att de gillades!

Till ca 75st kyssar behövs:

1000g mandelmassa
500g florsocker
50g kakao
vaniljsocker 20g
äggvita 250g (ca 8äggvitor)

Garnering:
Grovhackade rostade nötter

Fyllning:
Valfri tryffel

Kör mandelmassan mjuk med vinge om du har, annars går det bra med elvisp. Sikta och tillsätt resten av de torra ingredienserna, tillsätt sedan äggvitorna ett i taget under omrörning tills du får en jämn smet. Spritsa på bakplåtspapper i önskad storlek, strö över nötterna och grädda sedan i 180grader ca 15min. Låt svalna och Sätt sedan ihop två och två med valfri tryffel. Jag använde som sagt chokladtryffel i mina :) Till den här satsen kyssar behövs tryffeln göras x3.

4 kommentarer:

 1. Emelie Andersson21 juni 2010 23:36

  Pluggar också till konditor, vi gjorde de här i skolan men tappade bort receptet. Ville göra de här i sommar så tack, du räddade mig.^^

  SvaraRadera
 2. Jaha, va kul! :D ja, dom är verkligen underbart goda dom här!

  SvaraRadera
 3. Jag har också pluggat livsmedelsprogrammet för ca 10 år sedan... Vi gjorde alassiokyssar och jag minns dom som sjukt goda. Efter det har jag letat efter recept på nätet lite då och då men aldrig hittat... Men nu verkar det ligga ute i flera bloggar =)
  Jag ska prova ditt recept idag. Tack!

  SvaraRadera
 4. Prova! ;) dom är supergoda om man lyckas få till gräddningen så dom är lite sega ;)

  SvaraRadera