tisdag 18 januari 2011
Marängsnitt
Dessa goda kakor bjöd farmor på när hon fyllde år för två veckor sedan, så ihelgen bakade jag dom själv! Det är typ som jitterbuggar fast i snittform. Väldigt gott med den sega marängen på den fasta kakan. :)
Mördeg
70g socker (4msk)
200g smör
4,5dl vetemjöl
Maräng
3 st äggvitor
3dl socker
Blanda mördegen till en fin deg, dela den i 4 delar och rulla ut till längder och sätt på plåt. Platta ut längderna och grädda i 200-225grader ca 5-6min tills kakorna fått lite ljusgul färg. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner sockret eller vispa försiktigt i lite i taget.
Ta sedan ut kakorna ur ugnen och spritsa eller bred på marängen.
Grädda sedan ca 5min eller tills marängen fått fin färg. Låt sedan kakorna svalna något, och skär sedan snitt.
he lilla kompis, vilken goda och fina kakor du har gjort .
SvaraRaderaDen där såg riktigt GOD ut! :0) Det är nästan så man måste testa detta recept! Mums!
SvaraRadera