Schweizerbröd med ost
De här receptet på schweizerbröd brukar vi göra i skolan, ihelgen gjorde jag dom hemma och dom blev väldigt goda ;)5 limpor1000g vatten90 g jäst50g margarin30g salt1300g Extra bagerivetemjöl (Starkt)600g rågsikt350g maltsirap40g riven parmesanostSmula jästen, varm vattnet tills det blir ljummet, 34 grader, och rör ut med jästen. Blanda alla ingredienser med degkrok i ca 5min på 50% hastighet.Dela degen i 5 delar. Slå ut till limpor, pensla med vatten och vänd i rågmjöl. Låt jäsa ca 40min på plåt. Snitta 2 snitt diagonalt på limpan. Grädda i 230 grader ca 25-30 min.
Hej,
SvaraRaderaVar hittar man Extra bagerivetemjö?
Din blogg är superbra.
Hej! Extra bagerivetemjöl är mjöl med högre proteinkvalité i sig, på vanliga mat affärer kan man köpa t ex Kungsörnens "Vetemjöl special", som alltså är extra starkt vetemjöl :)
SvaraRadera