På tv-programmet Dessertmästarna gjorde dem godis ett avsnitt, bland annat marshmallows. Så ihelgen testade jag och min syster göra lite egna marshmallows. Det blev gott faktiskt! Receptet av taget från Dessertmästarnas receptsida på kanal5's hemsida. Sedan prova vi tillsätta lite hallonessens också, därför är dom rosa :)
Marshmallows
166 g Strösocker
67 g Vatten
33 g Glukos
60 g Äggvita
16 g Blötlagda gelatinblad
Gör så här:
Vispa äggvitan till en maräng. Koka upp socker, vatten och glukos till 121
grader. Tillsätt de blötlagda gelatinbladen i sockerlagen, häll sedan sockerlagen
över marängen medan du vispar. Vispa sedan tills smeten börjat svalna. Pudra
florsocker på ett bakplåtspapper och spritsa sedan ut smeten i önskad form,
pudra över florsocker så att marshmallowsen är täckta. Låt stelna i ca. 3
timmar innan du siktar av det överflödiga florsockret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar