Rågfrallor
Jag hade ett paket jäst hemma, så jag passade på att experimentera med ett recept på ljusa frallor :)) Jag bytte ut lite vetemjöl mot råg, tillsatte sirap, linfrön, och smör :) Riktigt gott blev det!Ca 23 frallor50g jäst5dl vatten12g salt1 msk brödsirap20g linfrö100g fullkorns rågmjöl700g vetemjöl specialDoppning60g fullkorns rågmjöl30g linfrö15g solrosfrönSmula jästen, värm vattnet till 37grader, blanda ut med jästen. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt degen vila 15min. Dela sedan upp i 60g bitar, rundriv dem till runda frallor. Pensla med vatten doppa i mjölblandningen. Sätt på plåt, läs jäsa under duk i 1h. Sätt in frallorna i ugnen på 240 grader, sänk sedan till 220grader och grädda i ca 9min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar