måndag 14 mars 2011

gluten- ägg- och laktosfri tårtbotten


Recepten på den här botten hittade jag på Jennys blogg. En riktigt bra botten för de som inte tål gluten, ägg eller laktos.

Till en form på 14 cm i diameter
25g smält laktosfritt smör
1,25 dl glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 msk vaniljsocker
1,4 dl laktosfri mjölk

Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret i en kastrull och ställ den åt sidan. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i mjölken i smöret och blanda med mjölblandningen. Vispa med elvisp till en jämn smet. Häll sedan smeten i en smörad form. Grädda i den nedre delen av ugnen ca 25min. Testa med sticka så den inte är kladdig.

1 kommentar:

  1. Perfekt recept till min glutenallergiska kompis! Tack! :D

    Välkommen att besöka min nya må-bra-blogg:
    https://litenvacker.wordpress.com/

    SvaraRadera