gluten- ägg- och laktosfri tårtbotten
Recepten på den här botten hittade jag på Jennys blogg. En riktigt bra botten för de som inte tål gluten, ägg eller laktos.Till en form på 14 cm i diameter25g smält laktosfritt smör1,25 dl glutenfritt mjöl1 dl potatismjöl1,5 dl socker1,5 tsk bakpulver0,5 msk vaniljsocker1,4 dl laktosfri mjölkSätt ugnen på 200grader. Smält smöret i en kastrull och ställ den åt sidan. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i mjölken i smöret och blanda med mjölblandningen. Vispa med elvisp till en jämn smet. Häll sedan smeten i en smörad form. Grädda i den nedre delen av ugnen ca 25min. Testa med sticka så den inte är kladdig.
Perfekt recept till min glutenallergiska kompis! Tack! :D
SvaraRaderaVälkommen att besöka min nya må-bra-blogg:
https://litenvacker.wordpress.com/