Moussebakelser
I veckan fyllde jag 18år, så till fredagsfika gjorde jag de här bakelserna till mig o min familj, jag tog även med på ungdomskvällen på kyrkan och bjöd :) Jag lärde mig göra de här bakelserna när jag var i Stockholm på praktik. Det består av en sockerkaksbotten, vaniljpannacotta, hallonmousse och är täckta med Ganache.Man gör dem genom att spritsa hallonmousse i en kup-formad silikonform, sedan trycka dit den stelnade & frusna pannacotta-interiören. Sist trycker man dit bottnen och sätter sedan i frys några timmar. Sedan "ploppar" man ut dem ur formen och häller på ganache som ni ser på bilden här nere :)Sist av allt dekoreras bakelsen med en fjäder av ljus choklad, hur man gör dem kan ni se på det här klippet.
Grattis på födelsedagen i efterskott! Bakelserna ser jättegoda och fina ut! Roligt att du berättar hur man gör dem också. :-)
SvaraRaderaGrattis i efterskott! Men hjälp vad goda de ser ut och låter! Blev riktigt sugen på att prova dem :)
SvaraRaderaGrattis i efterskott! Hoppas du hade en fin 18-årsdag =) Bakelserna ser verkligen lyxiga och goda ut!
SvaraRaderaGrattis! Bakelse är fantastisk!
SvaraRaderaOj vad den ser god ut! Du får gärna lägga ut receptet också! :D
SvaraRaderaDet ser ju underbart gott ut! Kul med något annorlunda, super att du visar hur du gör ;-)
SvaraRaderaGrattis på födelsedagen!
SvaraRaderaVilken läcker liten bakelse. Stelnar ganchen eller är den lite mjuk hela tiden?
Grattis i efterskott!
SvaraRaderabakelserna ser ju hur goda ut som helst!! Tack för att du delar med dej av hur man gör dem! :)
Grattis på födelsedagen i efterskott!
SvaraRaderadina bakelserna ser fantastisk ut;)