fredag 23 juli 2010

Krämbullar


Som sagt bor vi i stugan nu vilket är väldigt mysigt men ibland lite trångt :) I förrgår var jag dock helt ensam, så jag passade på att baka! Jag gjorde en sats vetedeg och gjorde både kanelbullar och krämbullar, eftersom min bror älskar krämbullar.

Krämbullar görs av vetedeg. Efter degen jäst ca 1timma väger man upp degbitar som väger ca 70 gram. Sedan rundriver man degbitarna (knådar till runda degbitar), och lägger på plåt. Sedan ska dom jäsa 45-60min till dubbel storlek. Grädda i 200 grader 7-8min.

Låt dem svalna, gör ett hål på undersidan av bullen och spritsa in vaniljkräm. Stryk sedan över kristyr.

5 kommentarer:

  1. Mums... vad gott det ser ut. Måste jag komma ihåg att testa.

    SvaraRadera
  2. Åhh jag älskar krämbullar, nu måste jag ju baka!! :)

    SvaraRadera
  3. Mums, vad de se goda ut!! Det vill jag också testa. :-)

    SvaraRadera
  4. Asgott bakade igår tack för tipset

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här var den sämsta beskrivningen någonsin, en myra beskriver bättre

      Radera