onsdag 23 december 2009

Biskvier


Idag har det blivit lite julbak här hemma, Jag har gjort biskvier och mamma har gjort Mjukkaka, mums! Det här blir mitt sista inlägg före jul, så God Jul på er alla! :) Här får ni ett recept på biskvier också ;)

Biskvibotten ca 20st:
200g mandelmassa
100g socker (ca 1,25dl)
60g äggvita (ca 2ägg)

Sätt ugnen på 175grader. Kör mandelmassan med vinge om du har köksassistent, annars går det bra med elvisp. Tillsätt sockret och tillsätt sedan äggvitorna lite i taget. Spritsa bottnarna på bakplåtspapper med en rund tyll. Om du gör små biskvier som väger ca 8g så blir det 35st, normalstora bottnar ska väga 15g, då blir det ca 20st. Grädda i 13min.

Fyll biskvierna med valfri smörkräm, jag använde smörkräm smaksatt med mörk choklad.

Doppa sedan biskvierna i choklad:
100g mörk choklad
25g kokosfett

1 kommentar:

  1. God jul vännen, hoppas du får en riktigt mysig jul!
    Kramar Karin

    SvaraRadera