söndag 27 september 2009
Chocolate & raspberry cupcakes
Idag gjorde jag de här mumsiga cupcakesen till efterrätt! Det är chocolate cupcakes som är spritsade med hallonfrosting, det är absolut inte den ultimataste frostingen.. men gott var det! Fjärilarna och prickarna är gjorda i marsipan :)
Hallonfrosting
Det här receptet hittade jag i en bok i skolans bibliotek, jag tyckte den verka spännande att prova eftersom det var saft i den.. Den blev hyfsat god, men kanske lite för sliskig för min smak :) Räcker till ca 10 cupcakes.
80g philadelphiaost
50g mjukt smör
200g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk koncentrerad hallonsaft
ev. röd karamellfärg
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt. Vispa i philadelphiaosten. Spritsa på cupcakesen.
80g philadelphiaost
50g mjukt smör
200g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk koncentrerad hallonsaft
ev. röd karamellfärg
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt. Vispa i philadelphiaosten. Spritsa på cupcakesen.
lördag 26 september 2009
Alassio-Kyssar
De här gobitarna brukar vi göra på skolan ibland! De är riktigt sega och smarriga :) Så till musikcafét på kyrkan idag så gjorde jag en sats sånna här med chokladtryffel mellan, hoppas att de gillades!
Till ca 75st kyssar behövs:
1000g mandelmassa
500g florsocker
50g kakao
vaniljsocker 20g
äggvita 250g (ca 8äggvitor)
Garnering:
Grovhackade rostade nötter
Fyllning:
Valfri tryffel
Fyllning:
Valfri tryffel
Kör mandelmassan mjuk med vinge om du har, annars går det bra med elvisp. Sikta och tillsätt resten av de torra ingredienserna, tillsätt sedan äggvitorna ett i taget under omrörning tills du får en jämn smet. Spritsa på bakplåtspapper i önskad storlek, strö över nötterna och grädda sedan i 180grader ca 15min. Låt svalna och Sätt sedan ihop två och två med valfri tryffel. Jag använde som sagt chokladtryffel i mina :) Till den här satsen kyssar behövs tryffeln göras x3.
lördag 12 september 2009
MintchokladTårta
Även detta bakverk var till kattutställningen! Jag gjorde en chokladtårta med mintchokladmousse fyllning i. Jag dekorerade med vita och mörka chokladhjärtan, tycker det är så gulligt :) Jag hann inte smaka den, för den tog slut så fort! Men jag kan tänka mig att den blev god :)
chokladmousse gjord på After Eight
Täckt med Mörk Chokladsmörkräm
ganache glasyr
spritsade chokladtoppar i chokladsmörkräm
hjärtan i vit & mörk choklad
BrownieCupcakes
Ihelgen är det kattutställning i Luleå, så jag bakade lite till deras cafeteria :) Var sugen på göra browniecupcakes, så jag hittade ett bra recept på heavenlycupcake's blogg! De är spritsade med vaniljfrosting, jag spritsa väldigt lite för att de skulle räcka till alla, kanske skulle gjort en dubbel sats.. Fjärilen är i marsipan :)
120g choklad
100g smör
1,25dl socker
1dl mjöl
½tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
2 ägg
75g choklad, grovt hackad
Sätt ugnen på 180grader. Smält smör och choklad i en kastrull. Häll socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Tillsätt ett ägg i taget och rör om emellan. Häll över chokladblandningen och rör ihop. Blanda ner den hackade chokladen. Ställ pappersformarna i en muffinsplåt/aluminiumformar. Fyll formarna ungefär till hälften, det ska räcka till ca 10st. Grädda i 20min.
Mörk Chokladsmörkräm
Det här goda receptet har jag hittat hos bakalitenkaka ;) En väldigt god smörkräm som man kan täcka/spackla tårtan med, eller spritsa på cupcakes! Ska räcka till ca 20 cupcakes. Den här smörkrämen har jag täckt bland annat den här tårtan med.
9dl florsocker
2,5dl kakao
180g mjukt smör
1,25dl mjölk
3tsk vaniljsocker
Vispa ingredienserna i en skål :)
lördag 5 september 2009
Prinsessbakelser
Jag köpte nya silikonformar på lagerhaus i veckan som jag ville använda! Så jag gjorde några prinsessbakelser. Man ser dom knappt på bilden eftersom dom är svarta, men men.. jag är nöjd med dom iaf :) Blomutstickarna har jag köpt på kakburken.
Hallonsylt
Marsán
Vispgrädde
täckta med marsipan
blommor i sugarpaste, blad i marsipan
Chokladbollar och Kravader
Chokladbollar är alltid gott, det blir man aldrig less! Ibland brukar jag göra kravader också (tror dom heter så), Chokladbollsmet som man rullar i strösocker och doppar i smält choklad på båda sidorna, det blir lite mer chokladigt då ;)
200g smör
6dl havregryn
2dl socker
2msk kakao
2msk oboypulver
2tsk vaniljsocker
0,5dl kaffe
Blanda med elvisp och rulla i pärlsocker.
Kanelbullar & blåbärsbulla
Något som jag tycker är väldigt gott är blåbärsbulla, det görs nästan varje höst! Och eftersom man gör det av bulldeg så kan man passa på att göra vanliga kanelbullar samtidigt :)
Vetedeg
100g jäst
300g margarin
1 liter mjölk
3 dl socker
1 tsk salt
ev 2 tsk kardemumma
1 paket vetemjöl (2kg)
Smula jästen i assistenten. Smält margarinet, häll ner mjölken när margarinet är smält och värm till 37grader. Blanda sedan ut det med jästen. Tillsätt resten av ingredienserna och hälften av mjölet. Slå sen på assistenten och tillsätt resten av mjölet successivt till degen släpper från kanterna, det ska bli kvar lite mjöl i paketet. Jäs sen under bakduk i 45min.
Jag brukar göra hälften av degen till blåbärsbulla och hälften till kanelbullar. Så dela degen på mitten, sen delar du blåbärshalvan i 8 lika stora delar. Knåda dom tills dom blir runda, kavla sen ut dom och lägg på bakplåtpapper, lägg sen på blåbär på dom. Vik in kanterna och strö på socker på blåbären. Pensla med ägg och grädda sen i ugnen ca 10 min i 200grader.
Prinsesstårta
Ihelgen fyllde Linn 20år! Så hon ville ha en prinsesstårta att bjuda sina gäster på ;) Utseendet fick jag välja själv, så jag gjorde en sjuksköterska på den eftersom hon just har börjat studera till det.
Hallonsylt
Marsángrädde
spacklad med vispgrädde
täckt med marsipan
text och blommor i sugarpaste
sjuksköterskan i marsipan